???????? Mei 2024: Recordmaand voor Dubai Vastgoed met Hoogste Aantal en Waarde Transacties Ooit! ????????

Het totale aantal geregistreerde transacties was 17.713, een stijging van 53 procent vergeleken met mei 2023.

De waarde van deze transacties steeg met 38 procent en bereikte AED 46,5 miljard. (€11.62 miljard)

Nieuwe trends op de vastgoedmarkt van Dubai

De markt zag een enorme stijging in volume, 10 procent hoger dan de vorige piek in maart 2024, en 30 procent hoger dan de hoogste waarde in december 2023.

Wat betreft nieuwe huurtrends, 78 procent van de huurders was op zoek was naar appartementen, terwijl de resterende 22 procent interesse had in villa’s of townhouses. Van degenen die op zoek waren naar appartementen, gaf 58 procent de voorkeur aan gemeubileerde woningen en koos 40 procent voor ongemeubileerde units.

Voor villa’s en herenhuizen zocht ongeveer 57 procent van de huurders naar ongemeubileerde units, en 42 procent koos voor gemeubileerde woningen. Bij het zoeken naar appartementen zocht 35 procent naar eenheden met één slaapkamer, gaf 33 procent de voorkeur aan twee slaapkamers en wilde 19 procent studio’s.

Onder degenen die geïnteresseerd waren in villa’s of herenhuizen, zocht 43 procent naar eenheden met drie slaapkamers, en zocht 38 procent naar vier slaapkamers of meer, wat een vrij gelijke verdeling laat zien.

De belangrijkste gebieden die werden gezocht voor het huren van appartementen waren Dubai Marina, Jumeirah Village Circle, Downtown Dubai, Business Bay en Jumeirah Lake Towers. Jumeirah, Dubai Hills Estate, Damac Hills 2, Umm Suqeim en Al Barsha waren populair onder degenen die op zoek waren naar villa’s of townhouses.

Nieuwe record voor off-plan vastgoedtransacties in Dubai

De off-plan markt registreerde het hoogste volume en de hoogste waarde van transacties ooit, met in totaal 11.107 transacties.

De vorige piek werd bereikt in april 2009 met 9.837 transacties, wat resulteerde in een stijging van 13 procent en een positieve trend voor langetermijninvesteringen in de natie onthulde.

In termen van waarde bereikte de off-plan markt transacties ter waarde van ongeveer AED 22,7 miljard (€5,67 miljard), wat de hoogste piek in september 2023 met 25 procent overtrof.

De bestaande markt bleef de vastgoedmarkt van Dubai ondersteunen met een jaar-op-jaar stijging van ongeveer 8,8 procent in volume en 6.606 geregistreerde transacties.

De waarde van deze transacties steeg opmerkelijk met 21 procent jaar-op-jaar, en bereikte ongeveer AED 23,8 miljard (€5,7 miljard), vergeleken met AED 19,7 miljard (€4,92 miljard) in mei 2023.

Eigendomsvraag naar appartementen stijgt boven villa’s en townhouses in Dubai

In termen van eigendom zien we dat 59 procent van degenen die op zoek waren naar eigendom een appartement wilde, terwijl 41 procent op zoek was naar villa’s of townhouses. Onder investeerders zocht 32 procent naar eenheden met één slaapkamer, gaf 36 procent de voorkeur aan twee-slaapkamer appartementen en zocht 14 procent naar studio’s.

Voor villa’s en townhouses wilde 40 procent van de zoekenden eenheden met drie slaapkamers en zocht 46 procent naar vier slaapkamers of meer.

Populaire gebieden voor eigendom van appartementen waren Dubai Marina, Downtown Dubai, Jumeirah Village Circle, Business Bay en Palm Jumeirah.

Dubai Hills Estate, Dubai South (Dubai World Central), Al Furjan, Arabian Ranches en Palm Jumeirah waren de meest gewilde gebieden voor het eigendom van villa’s of townhouses. De interesse in Dubai South blijft groeien na de ontwikkeling van Al Maktoum International Airport, wat wijst op overwegingen voor gemengde gemeenschappen.

Zat u bij de gelukkige mensen die iets gekocht hebben in mei? Gefeliciteerd met uw aankoop. Anders neem contact op om in juni nog iets moois aan te kopen.

???? Telefoon Nederland +31 6 48 20 31 97

???? Telefoon Dubai +971 (0) 52 39 64 560

✉️ info@jwrealestatedubai.com

#jwrealestatedubai#dubai#dubairealestate#realestate#realestateagent#realestateinvesting#dubailife#dubailifestyle#vastgoedmakelaar#vastgoed#vastgoedinvestering#investeren#investereninvastgoed#rendement#vastgoedbelegger#financialfreedom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *